Expertises

Netwerken

Uitgebreide ervaring in het ontwerpen, uitrollen en beheren van kleine tot grote netwerken, van kantoornetwerken, netwerken voor hosting-omgevingen of netwerken voor het aansluiten van 100-duizenden eindklanten. Altijd met stabiliteit, schaalbaarheid en veiligheid als uitgangspunt.

Datacenter virtualisatie

Opbouw van (grootschalige) virtualisatie-platformen die schaalbaar zijn en lage operationele kosten hebben. Uiteraard hebben we ook uitgebreide ervaring met de migratie van bestaande applicaties en systemen naar een nieuw (virtualisatie-)platform.

Infrastructuur / Automatisering

Volledige automatisering van een omgeving door middel van Puppet, Razor en package-management.

Monitoring

Adviseren en inrichten van complexe monitoring-system waarbij alle KPI’s van de omgeving 24×7 bewaakt en gerapporteerd worden.

VoIP

Meer dan 10 jaar ervaring met design en implementatie van carrier-grade VoIP oplossingen voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Uitwerken van maatwerk-oplossingen passend bij de situatie van de klant. Detecteren en verhelpen van problemen bij de gebruiker op locatie.

Media creations and (CDN) hosting

Bouw van platformen voor bijvoorbeeld website-hosting op basis van scale-out technologie en hoge beschikbaarheid. Het opzetten en beheren van grootschalige en efficiënte Content Delivery Networks, voor traditionele media, maar ook voor nieuwe media zoals IPTV. Interactie met grote cloud- en CDN-providers voor het kunnen opvangen van piekbelastingen. Opbouw van moderne IPTV-omgevingen, van ophalen van video-marktplaatsen, satellieten, etc. Implementatie van large scale decryption, encoding en packetisation en DRM.

HARdWARE

H2B heeft uitgebreide expertise om een keuze te maken voor de benodigde hardware.

Merken die geleverd kunnen worden zijn onder andere: Huawei, Dell, SuperMicro en Mikrotik.